Siljo,
izvini, pogresila sam. Mislila sam na pusku, ne pistolj. Isla sam pogledati, kao sto sam obecala. Ona dolazi iz Crne gore iz jednog "sela " na planini, pokraj Danilovgrada.
Kako nemam vise mogucnosti, da se logujem na onaj drugi forum a salju mi poste pisane tamo,odgovorit cu na neka pitanja, ovdje. A onaj koji ima mogucnost logovanja i pisanja tamo, moze slobodno da prebaci ovo moje pisanje.
Idem redom:
Kurcin, kao prvo: ja sam slovenka, materin jezik mi slovenski i vas srbski jezik ne vladam dobro. Zbog toga ti zahvaljujem za korekciju moje greske ( okotila - ostenila ) i izvinjavam, ako sam time nehotice nekoga povredila. Ipak mi je vas jezik strani. Ali se nadam, da si razumeo sta sam htela reci.
Pitas za Betku: ona treba biti opomin svima onima, koji neznaju sto znaci pasmina mastino napoletano ( napuljski mastif ). Ja se njome nikada nigdje nisam hvalila, a bogami, nisam je ni skrivala. I ja se nje ne sramim. On je srbski mastino i to joj piЕЎe i u rodovnici. Ja cu se pobrinuti, da mi bude ziva i zdrav jos dugo godina. I svaki put, kada cu biti u mogucnosti, dovest cu je u njezinu rodnu zemlju na izlozbu. I za mene nema veze dali ce dobit ocenu dva, tri ili cetiri, jer ona je za mene cista petica. A za druge bas me boli uvo. Ona nije izlozbeni mastino, ali je zato zdrava, agilna i sto je najbitnije moj najjaci cuvar u kuci. I to je sve sto ja od moje male mastincice ocekujem i trazim.
Za Una, ti ja nebi pisala koje su mu diskvalifikacijske mane, jer nisam sudija. Na ovo pitanje ti moze odgovoriti samo sudija. Izvedi ga u martu na CACIB BG pa ces iz prve ruke saznati sve sto te interesira. Dobit ces na pismeno, pa ces moci svaki put, kad pomislis na zdravog mastina ici pogledati sta ti pise na ocenskoj listi.
Jos pominjes Zoyu i jos ti zilica neda mira. Brine te sa kime ce biti uparena ( jesam dobro napisala ? )
Dobila sam vise pitanja u vezi toga. Pa evo odgovora za sve radoznale: ponudeno nam je vise muzjaka iz vise odgajivacnica. Ja sam na osnovu toga, sto ocekujem od mojih stenca, pedigreja, slika i onoga sto sam vidjela i cula o nekim plemenjacima suzila krug na njih 12 - 15. Kojeg cu psa izabrati, vidjet cu, kada za to dodje vreme. Htela bi izabrati psa na osnovu toga kako se krece, kakvo mu je zdravje, vidjeti u zivo njegove potomce, sta ti potomci davaju dalje i slicno. Tek tada ce pasti odluka. Dali ce to biti neko jako ime ili neki "anonimus" kako ti to zoves, neznam. Ali budi siguran, da cu izabrati muzjaka, koji bi mogao popraviti ono sto Zoyi nije jaka strana.
Nadam se, da sam odgovorila na sva ona bitna pitanja, koja te muce, surcin.
A sada, da te malo obradujem. Evo neke fotke za tvoju dusu i za tvoj familijarni mastino album:
http://www.moj-album.com/slike/1079189/ ... DOID6Y.jpgI jos u vezi Perle: jako mi je zao, sto se to desilo i nikako nisam pisala u tom stilu, kao sto si ti, surcine, izvrnuo moje reci. I jos jednom napominjem: greske koje cine ljudi, majka priroda to odlicno popravlja.
U vezi toga bi htela napomenuti da: moja ce se Zoya pariti prirodnim putem, ako ce odbaciti muzjaka kojeg ja odaberem, onda cu odustati od parenja.
Evo, jos jedne slike jadne Perle iz mladih dana. Samo bog zna, u kakvom je danas stanju:
http://www.moj-album.com/slike/1079189/ ... GvaKxr.jpgMiЕЎa